Câteva dintre măsurile importante care se aplică începând de astăzi, 9 noiembrie:

  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, măsura fiind aplicabilă la nivel național.
  • În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00—5.00. Excepții:

– deplasare în interes profesional

– asistență medicală sau achiziționare de medicamente

– deplasări care sunt parte a unor călătorii cu avion, tren, autocar sau alte mijloace de transport persoane (care pot fi justificate)

–  îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

  • Magazinele și alți operatori de comerț/prestări servicii își vor desfășura activitatea numai între orele 05.00-21.00. Excepție fac:

– doar cei care livrează la domiciliu.

  • Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
  • Unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • Târgurile, bâlciurile, piețele mixte și agroalimentare care funcționează în spații închise își suspendă activitatea. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

De asemenea, toți cei care doresc să intre în posesia unei declarații pe proprie răspundere pentru a putea părăsii domiciliul în intervalul orar 23.00 – 5.00, o pot ridica gratuit de la sediul Primăriei Șincai.

Hotarare CNSU 52 din 05.11.2020

Cu stimă,

Primar Pop Vasile